Civil szervezetek városi ünnepe


Tovább a képgalériába...

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület október 6-án szervezte meg a XIII. Mosonmagyaróvári Civil Napot a Flesch Károly Kulturális Központban. A nagyszámú érdeklődőt vonzó rendezvényt a város vezetése részéről megtisztelte jelenlétével dr. Nagy István, polgármester, országgyűlési képviselő, dr. Iváncsics János alpolgármester, Fehérné Bodó Mariann jegyző, Füredi Kornél civil referens, dr. Baloghné Staár Katalin, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke, valamint több önkormányzati képviselő.

A Civil Napot Faddi Horváth Pál, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség alelnöke, önkormányzati képviselő, a Mosoni Bizottság elnöke nyitotta meg, méltatta a civil szervezetek tevékenységét a városban. Ezt követően dr. Nagy István polgármester köszöntő szavait hallgathatták meg a jelenlevők. A Mosonyi Mihály Zeneiskola tanárai által adott műsor után került sor az ez évi civil díjak átadására.

2012-ben a mosonmagyaróvári civil szervezetek jelölése alapján az év mecénása a Family-Friss kft. lett. A díjat Kovács Krisztián értékesítési vezető vette át. Mecénás különdíjat kapott a Stinner Sándorné és Domonkos Vince vállalkozók. Ez évben „Az év civil szervezete” díjat megosztva az Óvári Gazdászok Szövetsége Egyesület és a Lions Klub Mosonmagyaróvár kapta. A díjat dr. Nagy Frigyes elnök, illetve dr. Hamar Péter alapító elnök vette át.

Mosonmagyaróvár Önkormányzata a város civil társadalma teljesítményének elismeréséül, nagyrabecsülése jeléül 2010-ben rendeletet alkotott a „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díj alapításáról. A díj azon magánszemély és szervezet részére adományozható, aki, amely huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytat Mosonmagyaróvár civil társadalma fejlesztésért, vagy kimagasló módon hozzájárul Mosonmagyaróvár közösségi életéhez és a város jó hírének ápolásához. A „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díjat másodszor adta át az Önkormányzat, melyet idén a mosonmagyaróvári Rotary Klubnak adományozott. A díjat a Rotary Klub korábban leegyeztetett és nem elhalasztható programja miatt október 12-én, saját rendezvényükön veszi át.

A díjátadást követően Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnökeként az Aradi Vértanúkra emlékezett, majd a jelenlevők közösen elénekelték a himnuszt.

Az ünnepség után több program kezdődött. A kulturális programban fellépett a mosonmagyaróvári Contry Klub, az En L’air tánccsoport, a Haller Sport Majoretta és Break Egyesület, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes Senior Csoportja, az Hedonism Crew Break Csoport és az Életfa Egyesület Tánccsoportja.

A civil börzén dokumentumokkal, kiadványokkal, termékekkel, vetített képes előadással mutatkoztak be az érdeklődőknek a civil szervezetek. Bemutatkozó közösségek: Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, Haller Sport Majoretta és Break Egyesület, Mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület, Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület, DELTA Sportegyesület, Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány, Újjáéledés Alapítvány, Margaréta Nyugdíjas Klub, Mosonmagyaróvári Makettező Klub, Magyar Szív Egyesület Mosonmagyaróvár, Újjáéledés Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók mosonmagyaróvári csoportja, Életfa Nagycsaládos Egyesület, Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete. A mecénások javaslata alapján a legjobb stand díját a Vakok és Gyengénlátók mosonmagyaróvári csoportja kapta.


Nagy érdeklődés kísérte az egészségügyi szűréseket, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja végzett. A szűrésen résztvevők koleszterinszint-, vércukorszint- és vérnyomásértéküket mérethették meg. A Zsuzsa Optika ingyenes szemvizsgálatot tartott.

A Civil Nap része volt egy szakmai program. Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnökeként „Az új civil törvény hatásai a civil szektorra” címmel tartott előadást és konzultációt.

A XIII. Mosonmagyaróvári Civil Nap reprezentálta a sokszínű mosonmagyaróvári civil társadalmat, bemutatta az érdeklődők előtt szolgáltatásaikat, közhasznú tevékenységüket.

 

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting