Ismét lehet javasolni a kultúra díjra

 

Először 2003-ban adta át az önkormányzat a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjat a magyar kultúra napján. Ismét eljött az idő, amikor javaslatot lehet tenni a következő évi kitüntetettre.

A díj a kultúra és a művészet terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó azon személyek, szervezetek részére adományozható, akik muzeális emlékek, történelmi iratok gyűjtésével, őrzésével, tudományos feldolgozásával, régészettel foglalkoznak vagy könyvtári tevékenységet folytatnak, hagyományőrzés, néprajzkutatás aktivistái, a közművelődés területén tevékenykednek, művészeti tevékenységet folytatnak.

A díj adományozására beérkező javaslatokat az oktatási, kulturális és sportbizottság bírálja el, majd dönt a képviselő-testület elé terjesztendő személyről. A kitüntető díjazásban évente egy személy részesíthető. A díjat január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából adják át.

Javaslatot tehet önkormányzati képviselő, a közgyűjteményi és kulturális intézmények vezetője, az érdekvédelmi képviseletek véleményének kikérésével, társadalmi és civil szervezet, a város polgármestere. A javaslatokat november 10-ig kell elküldeni a polgármester részére (9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11.) Részletes tájékoztatást Popielek Éva tud adni az 577-812-es telefonszámon.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting