Elismerések a város civil szervezeteinek

 Tovább a program képgalériájába...

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség és a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület október 5-én szervezte meg a XIV. Mosonmagyaróvári Civil Napot a Flesch Károly Kulturális Központban. A rendezvényt a város vezetése részéről megtisztelte jelenlétével dr. Iváncsics János alpolgármester és Staár Katalin, az önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke, valamint több önkormányzati képviselő.

A Civil Napot Faddi Horváth Pál, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség alelnöke, önkormányzati képviselő, a Mosoni Bizottság elnöke nyitotta meg, méltatta a civil szervezetek tevékenységét a városban. Ezt követően dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntő szavait hallgathatták meg a jelenlevők. A Mosonyi Mihály Zeneiskola által adott műsor után került sor az ez évi civil díjak átadására.


Mosonmagyaróvár Önkormányzata a város civil társadalma teljesítményének elismeréséül, nagyrabecsülése jeléül 2010-ben rendeletet alkotott a „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díj alapításáról. A díj azon magánszemély és szervezet részére adományozható, aki, amely huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytat Mosonmagyaróvár civil társadalma fejlesztésért, vagy kimagasló módon hozzájárul Mosonmagyaróvár közösségi életéhez és a város jó hírének ápolásához. A „Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért” díjat harmadszor adta át az Önkormányzat, melyet idén a Mozgás és Tánckultúra Fejlesztéséért Alapítvány Okay Dance tánccsoportjának adományozott. A díjat Pappné Varga Zsuzsanna és Schnitzerné Németh Kinga vették át.

2013-ban a mosonmagyaróvári civil szervezetek jelölése alapján az év mecénása a HB-Gasztro Bt. lett. A díjat Heiter Lőrinc és Bíró Péter ügyvezetők vették át. Mecénás különdíjat kapott a Lipóti Pékség - a díjat Tóth József Péter tulajdonos vette át - és Szilágyi István nyugalmazott fuvarozó-bútorkereskedő vállalkozó. Ez évben „Az év civil szervezete” díjat az Életfa Egyesület kapta, melyet Lauer Katalin elnök vett át.

A díjátadó ünnepség után több program kezdődött. A kulturális programban fellépett a Mosonmagyaróvári Contry Klub, az En L’air tánccsoport, az Életfa Egyesület Tánccsoportja, a Hedonis Crew Breakcsapat, a Pulzus TSE tánccsoportja és az Okay Dance tánccsoport.

A civil börzén dokumentumokkal, kiadványokkal, termékekkel, vetített képes előadással mutatkoztak be az érdeklődőknek a civil szervezetek. Bemutatkozó közösségek: Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület, Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület, Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány, Mosonmagyaróvári Contry Klub, Mosonmagyaróvári Makettező Klub, Újjáéledés Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók mosonmagyaróvári csoportja, Életfa Nagycsaládos Egyesület, Siketek és Nagyothallók mosonmagyaróvári csoportja, 70-es sz. Széchenyi István Cserkészcsapat. A mecénások javaslata alapján a legjobb stand díját a Siketek és Nagyothallók mosonmagyaróvári csoportja kapta.

A vártnál szerényebb érdeklődés kísérte az egészségügyi szűréseket, melyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mosonmagyaróvári csoportja végzett. A szűrésen résztvevők koleszterinszint-, vércukorszint- és vérnyomásértéküket mérethették meg. A Zsuzsa Optika ingyenes szemvizsgálatot tartott.

A Civil Nap része volt egy szakmai program. Nagy Sándor, a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnökeként „A civil szektor aktuális kérdései” címmel tartott előadást és konzultációt.

A XIV. Mosonmagyaróvári Civil Nap reprezentálta a sokszínű mosonmagyaróvári civil társadalmat, bemutatta az érdeklődők előtt szolgáltatásaikat, közhasznú tevékenységüket.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting