Közhasznú szervezetek figyelmébe!

 

Az új civil törvény szerint minden szervezetnek - azoknak is, akik jelenleg közhasznú vagy kiemelten közhasznú minősítésűek – ismételten kérni kell a közhasznú fokozat megállapítását a Győri Törvényszéken. Határidő: 2014. május 31.

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség október 8-i rendkívüli küldöttgyűlésén kérdésként merült fel, hogy a közhasznúsági fokozatot megállapító kérelemmel együtt be kell-e nyújtani a szervezet alapszabályát.

A kérdést feltettük a Győri Törvényszéken civil szervezetekkel foglalkozó bírónőnek, dr. Potháczki Dóra bírósági titkárnak.

Az alábbi választ kaptuk:

A közhasznúsági fokozat megállapítását kérelmező előírt formanyomtatvány a www.birosag.hu honlapról letölthető. A kérelmet csak ezen a formanyomtatványon lehet benyújtani! A kérelem mellékleteként csatolni kell az új civil törvény (CLXXV. törvény) szerint módosított alapszabály egységes szerkezetű változatát, melyből egyértelműen kiderül (vastagított betű vagy dőlt betű), hogy a módosítás az alapszabály mely pontjait érinti. Emellé csatolni kell az alapszabályt elfogadó közgyűlési jegyzőkönyvet és jelenléti ívet (olvasható név, lakcím, aláírás).

A bírónőnek az volt a kérése, hogy a közhasznú fokozat megállapítását kérő formanyomtatványt és mellékleteit a szervezetek minél előbb nyújtsák be.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting