Utca, utca, Magyar utca…

 

Belegondoltak, kedves olvasók, micsoda nagyszerű szerkezet a kerékpár? Az Értelmező Kéziszótár szerint könnyű jármű, 25 db alkatrésszel. Külön-külön is minden rész egész, de együtt, megfelelően összeszerelve képes csak haladni. Épp úgy, mint a Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület. Mi, tagjai lehetünk kerekek, pedálok, kormány, lámpa, lánc, hajtókar, vagy akár fék is… Mindannyian fontosak vagyunk. Tekernünk is kell, másképp nem megy! Kerékpárunk néha szalajt, pumpálni, olajozni is kell, de soha nem áll meg! A haladáshoz kell a lendület, a jó szél - ezt is kapunk segítőinktől, támogatóinktól.

Cserébe mit adunk? Mint civil egyesület, a városunk lakóiért aktív cselekvést. A belvárosért, annak élettel megtöltéséért, felvirágoztatásáért teszünk. Felébresztjük a várost, hogy van egy gyöngyszemünk: a belváros, amelyért tennünk kell! Értéket közvetítünk, sőt hozunk létre. Emberi kapcsolatokat erősítünk. A közösségért végzett munka felemel. Jó és nemes érzés tenni.

Hol tesszük mindezt? Az utcán. Szó szerint. Amikor kerékpárunkat kitoltuk az utcára, nem is gondoltuk még, mennyire jók itt a terepviszonyok. Nemcsak közlekedési útvonal, hanem közterület. Olyan közös terület, közeg, amelyet bárki másokkal egyidejűleg használhat, ráadásul semleges. Mindenkié és senkié. Nyilvános térség, találkozási pont, ahol az emberek szóba elegyedhetnek egymással. Ezért invitáljuk ide az embereket. Jöjjenek, nézzék meg, lakják be az utcát! Örüljenek, sütkérezzenek a napsütésben, beszélgessenek, üljenek le egy padra, figyeljék, ami szép! Akár 5 percre is!

Mosonmagyaróváron sok civil szervezet van. Valamennyien nemes célokért, a közösségért tesznek önzetlenül nap, mint nap. Szövetségbe tömörülve erősítik, segítik egymást. A Belvárosi Üzletkör is felismerte az ebben rejlő előnyöket. Nemcsak kapni akarunk, adni is! Lehetőséget a Civil Szövetség tagjainak a megmutatkozásra. Tegyék közzé, mivel foglalkoznak! Mutassák be alkotásaikat, szellemiségüket, tevékenységüket, ami csak van! A nyáron újra induló Kult-utcára tolják ki saját, egyedi kerékpárjukat és tekerjék! Velünk együtt, itt az utcán, Magyar utcán! Legyünk egymás kerékpárjainak alkatrészei, még ha csak küllők is! Sokan, sokfélét írtak már rólunk, de mi, magunkról, szándékunkról, motivációnkról most először.

Életképek a Kult-utcából

Mindezt örömmel és szeretettel tettem: Varga Csabáné Klári

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting