Költészet napi koszorúzás

 

Április 11-én tartotta meg a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület Költészet Napi rendezvényét az Ady e. u. - Terv u. sarkán található Ady dombormű megkoszorúzásával. Nagy Sándor elnök köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a kulturális egyesület a 90-es évek vége óta koszorúzza meg az Ady domborművet, mely Búza Barna szobrászművész alkotása, s a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület állítatott 1989. november 22-én. Köszöntötte a Margaréta Nyugdíjas Klub megjelent tagjait és Staár Katalint, az Önkormányzat Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága elnökét.

A műsort a Bolyai János Általános Iskola Informatikai és Közgazdasági Szakközépiskola diákjai szolgáltatták, magyar költők verseit tolmácsolták: Károlyfi Dávid 8. c. és Szitás Dávid 7. b. osztályos tanulók. A kulturális egyesület munkatársai, Müller Gyuláné és Nagy Sándor a kortárs költő, Erdős Anna egy-egy versét tolmácsolták.

Az ünnepi beszédet Erdős Anna „Mosonmagyaróvár város Kultúrájáért” díjas költő mondta. A megemlékezés koszorúit a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület és a Margaréta Nyugdíjas Klub képviselői helyezték el.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting