XXV.HBMK.Kerékpáros Béke Túra 

 

   A Túra:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Ideje: 2014.Május 24.Szombat

        Helye: Szlovákia- Ausztria-Magyarország

        Részvevők: Szlovák, Osztrák. Magyar kerékpárosok (versenyzők, túrázók) korra és nemre való tekintet nélkül.

        Rendezők: Starz Bratislava, Nickelsdorfi Polgármesteri Hivatal, Szenyor Szabadidő Kerékpáros Egyesület, Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal.

        Nevezési díj: 2500Ft

        Rajt: Bratislava Namesnie Sloboda

        Cél: Lipót Termálfürdő


Részletes ismertetés:

 Résztvevők: A Túrán bárki elindulhat, aki műszakilag megfelelő kerékpárral és a határátlépéshez szükséges iratokkal rendelkezik. A túrán részt vehetnek igazolt versenyzők is.

            Nevezési Díj: Minden ország rendezősége nevezési díjat szed a résztvevőktől. Magyar részről ez 2500 HUF amely tartalmazza az étkezést a reggeli kiszállítást, rajtszámot és a pólót.

Rajt és útvonal: Rajt Namesnie Sloboda Térről indul. A Túrázók teljes útzárral biztosítva hagyják el Pozsony városát Kittsee határállomás irányába. A további útírány:Nickelsdorf-Hegyeshalom-Levél-Mosonmagyaróvár-Darnózseli –Lipót

Verseny:  Az idei évben először a jubileumra való tekintettel ,gondolunk azokra is akik szeretnének egy kicsit versenyezni. Ezért nekik a túra utolsó 10km-erén lehetőseget biztosítunk egy mezőnyversenyen való részvételre.A mezőny Halászi község vége táblától rajtol Darnózseli érintésével érkezik Lipótra.Az első három helyezett férfi és női versenyző díjízásban részesül.

Cél:            Lipót termálfürdő. A célba érkezés után a résztvevők ellenszolgáltatás nélkül használhatják a célállomás egész területét.

Étkeztetés:. Lipóton  egytálételt és italt (Főtt kolbász , üdítő, ásványvíz, ) kapnak a résztvevők amelyet a Magyar fél biztosít a nevezéskor kézhez kapott tikettek ellenében.

Tombola: Minden résztvevő a rajtszáma alapján tombolasorsoláson vesz részt. A tombolához szükséges ajándékokat (30 DB) mindhárom ország biztosítja (10-10-10).

Műsorok:  A célterületen elhelyezett  színpadon a három ország együttesei, néptánc csoportjai adnak műsort a résztvevőknek.

 

 

Az útvonal  biztosítása: Minden ország rendezői saját területen gondoskodnak a rendőri felvezetésre és az útelágazások lezárására szükséges biztonsági és polgárőrökről. A túra útvonalát jól láthatóan az útra festve vagy táblákon jelölik. A rendőrség kérésére több kényszer pihenő előfordulhat a könnyebb biztosítás érdekében, mivel a nagy létszám miatt a mezőny nagyon széthúzódik.

 Minden résztvevő a saját felelősségére indul a túrán. Fejvédő használata ajánlott de nem kötelező. A Rendezők az esetleges balesetekért, sérülésekért felelősséget nem vállalnak.           

                  Az egész Túra folyamán a sebesség limitált! Ez Kb 20Km/h!

Kísérés:     A Túra útvonalán a résztvevőket teherautó, személyautók, autóbuszok kísérik, megfelelő egészségügyi és szervizhez szükséges személyzettel..


 

     További információ:

 

       Magyarország:                                       Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport Egyesület
Tóth István, +36 30 3259952
e-mail:
mte.cyclingclub@freemail.hu

 

     

      Szlovákia:                                                  STaRZ Bratislava,

                                                                            Katharina Szabová, Tel: +421 2/44373477
e-mail:
starztu@stonline.sk

 

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting