SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

500.000 Ft összegű adomány átadása Rémay-Grafl Fanni javára

 

2013-ban a Mosonyi Mihály Zeneiskola kezdeményezésére gyűjtést rendezett a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület Rémay-Grafl Fanni beteg kislány gyógykezelésének támogatására. Ehhez csatlakozott a Greiner Bio-One Hungary kft., amely vállalkozás az ott dolgozók döntése alapján 2014 év elején 300.000 Ft összegű adományt adott át az egyesületen keresztül kislány családjának és vállalta, hogy a dolgozók 2013. évi személyi jövedelemadója 1 százalékát szintén a nemes célra ajánlja fel. A kulturális egyesület részére október elején utalta át a Nemzeti Adó és Vámhatóság a felajánlott egy százalékokat, melyből most 500.000 Ft összegű adományt adnak át a kislány hozzátartozóinak.

Az adományt átadja: Balog László ügyvezető-igazgató (Greiner Bio-One Hungary kft.) és Nagy Sándor elnök (Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület)

Az adományt átveszi: Grafl Bernadett, a gyermek édesanyja

A Greiner Bio-One Hungary kft. adományozói tevékenysége két szempontból is példa értékű:

·      társadalmi felelősségvállalása magas színvonalú, dolgozói nemcsak odafigyelnek környezetük, a város társadalmi problémáira, de megoldásukban cselekvő részt vállalnak

·      példaértékű és Mosonmagyaróváron egyedülálló módon összefogtak a személyi jövedelemadója 1 százalékának egy konkrét nemes cél érdekében civil szervezethez juttatásában

Ezt a tevékenységet ismerte el a város civil társadalma, amikor 2014-ben „Az év mecénása” kitüntető címet adományozta a Greiner Bio-One Hungary kft.-nek. A díjat 2014. október 4-én a XV. Mosonmagyaróvár Civil Napon adták át ünnepélyes keretek között.

A ma átadott adománnyal együtt a mai napig a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület 1.118.000 Ft-ot jutatott el a család képviselőihez a Rémay-Grafl Fanni gyógykezelésére. A Mosonyi Mihály Zeneiskola által tavaly szervezett jótékonycélú rendezvényen adományokból és támogató jegyekből kb. 1.150.000 Ft gyűlt össze.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting