Elismerések a város legeredményesebb sportolóinak

 

A hagyományos Sportgálára az idén február 21-én került sor a Flesch Károly Kulturális Központban, melyen köszöntötték és elismerésben részesítették 2014-es év legeredményesebb mosonmagyaróvári sportolóit. Megnyitó beszédet Dr. Iváncsics János alpolgármester mondott, kiemelve a sport szerepét nemzet egészséges fejlődésében, Mosonmagyaróvár hírnevének erősítésében. A rendezvény meglepetésvendége Görbicz Anita, a győri Audi ETO KC játékosa, a magyar női kézilabda válogatott irányítója volt, aki köszöntötte a jelenlevő sportolókat és vendégeket.

Az Önkormányzat tisztelettel adózott azon aktív vagy nyugdíjas jubiláló pedagógusok előtt, akik legalább 30, 40, 50, vagy több éve kezdték testnevelői pályafutásukat. Az idei évben három, 2014-ben jubilált testnevelőt köszöntöttek: Vucsics Pétert, a Kossuth Lajos Gimnázium testnevelő tanárát, Szalai Tibornét, aki hegyeshalmi Általános Iskolában és Gimnáziumban, valamint a Kossuth Lajos Gimnáziumban tanított, valamint Glaser Bélát, aki hosszú időn keresztül Mosonmagyaróvár város sportfelelősi tisztségét is betöltötte.

Magyar és országos bajnokságok első három helyezettjeinek, nemzetközi versenyek (Világbajnokság, Európa Bajnokság és Világ Kupa) első hat helyezettjeinek az elismeréseket Pausits István, Keszeiné Siklósi Zsuzsanna, Staár Katalin, Németh Sándor, Muráncsik László, Kránitz László, Dr. Frauhammer Csaba önkormányzati képviselők, Fehérné Bodó Mariann jegyző, Dr. Iváncsics János alpolgármester, valamint Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár adta át.

Az Év Női sportolója Németh Henriette, Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagja lett. Az Év Férfi sportolója címet Molnár Tamás, Botond Sportegyesület tagja érdemelte ki, az Év Egyesülete 2014-ben az Első Mosonmagyaróvári Torna Egyesület 1904 lett.

A város legmagasabb sportos elismerésben, a „Mosonmagyaróvár Város Sportdíja” kitüntetésben Drescher Ottó, az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 elnöke részesült.

                               

„Mosonmagyaróvár Város Sportdíja” kitüntetettje, az Év Sportegyesülete méltatása.

Drescher Ottó 2010. január óta az Első Mosonmagyaróvári Torna Egyesület 1904 (MTE) elnöke. Az idén 110 éves, hagyományokkal rendelkező MTE 1904 életében jelentős változások történtek a 2010-es év elején. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzatának támogatásával az egyesület stabil működése hosszabb távra biztossá vált. Drescher Ottó elnök szakmai vezetésével az egyesület működése pedig kiszámíthatóvá, tudatossá vált. Az egyesületben zajló szakmai munkát irányításának köszönhetően minden esetben meghatározzák a távlati célok, a reális célkitűzések és azok megvalósítása. Mindent megtesz annak érdekében, hogy az MTE 1904, egyértelműen a térség vezető sportegyesülete legyen, utánpótlás és felnőtt szinten is.

Az MTE 1904 az MLSZ utánpótlás stratégiája alapján alközponti klubnak tekinthető Mosonmagyaróvár és a környékbeli tehetségek kiválasztása és képzése a feladata: az országban működő elit labdarúgó-akadémiákra tehetségek nevelése, illetve a saját klub utánpótlásának az erősítése. Drescher Ottó kitartó munkával mindent megtesz annak érdekében, hogy kiemelt figyelmet kapjon az utánpótlás képzési munka és azért is, hogy a mérkőzéseken minél több saját nevelésű játékost szerepeltessen. Munkája eredményeként utóbbi néhány évben az egyesület felnőtt és utánpótlás szinten is szép eredményeket tudott elérni. A felnőtt csapat kétszeres megyei Keglovich Kupa győztes, 2013-ban a harmadosztályú bajnokságban végig a bajnoki címért küzdve végül a dobogó harmadik fokára állhatott. Az ifjúsági korú fiatalok felnőtt bajnokságba való versenyeztetése érdekében létrehozott B csapatuk körzeti bajnokságban szerzett 2. helye is szép eredménynek számít. U16-os csapatuk 3. helye kiemelkedő eredmény (2010). Egyéni elismeréseket is kaptak az egyesület játékosai, Fekete Tamás és Herczeg Károly utánpótlás, míg Schmatovich Gábor felnőtt bajnokságban szerzett gólkirályi címet. Nagy elismerést jelent, hogy az 1997-es korosztályból 1, a 1998-as korosztályból 3, a 2000-es korosztályból 2 korábbi játékosuk nyert felvételt valamely elit magyar elit-akadémiára.

Drescher Ottó külön figyelmet fordít az infrastrukturális fejlesztések menedzselésére is. Köszönhetően az állam által nyújtott TAO támogatásoknak, látványos változásokon ment keresztül a Wittmann Antal Parkban levő sporttelep. A klubépület az öltözőkkel együtt teljes egészében felújításra került, szigetelést kapott és az igényeket kielégíti napelemes rendszer is kiépítésre került. A korábbi edzőpálya helyén 2 új élőfüves labdarúgó pálya került kialakításra melyek közül az egyik, illetve a központi pálya villanyvilágítással lett ellátva. Külön támogatás keretében egy nagyméretű, világítással ellátott műfüves pálya is kialakításra került.

Nem csak az utánpótlásra fordított figyelem, hanem az előző generációkkal való törődés is jellemzi munkáját. Szívesen szervezi ezen alkalmakat, külön gondot fordít arra is, hogy az egyes események, avatási ünnepségek igényesen, magas szintű protokollt biztosítva kerüljenek megvalósításra. Az EMTE 1904-ben hosszú évek óta egyre sikeresebben működik az Asztalitenisz Szakosztály, s a mosonmagyaróvári kosárlabdaélet újjászervezése is neki köszönhető. E sportág helyi újjáéledésével vált lehetővé a sportcsarnok Projekt megvalósítása.

A készülő sportcsarnok háttérmunkálatait végzi, szervezi a megvalósításhoz szükséges támogatások megszerzését.

                                                                                                                                                                       


Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting