Civil piknik Mosonban

 

Az időjárás kegyes volt, kiváló nyári időben rendezte meg július 24-én a Mosoni-Dunaparton a civil pikniket a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség. Sajnos a Szövetség küldöttjei részéről nagyon szerény volt az érdeklődés, összesen hárman vettek részt a rendezvényen. Három főre természetesen nem lett volna értelme megszervezni a pikniket, ezért a Szövetség egyik tagszervezetével, a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesülettel együttműködve meghívták a Mosonmagyaróvári Civil Szemlét havonta összerakó Margaréta Nyugdíjas Klub mintegy húsz tagját, valamint a Mosonmagyaróvári Tanoda húsz tanulóját. Így mintegy ötven fő vett részt a Civil Pikniken.

Bognár Árpád a Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület elnöke ismét bizonyította, hogy kiváló szakács. A bográcsban készült pörköltje nagy sikert aratott a résztvevők között. Az étel maradéktalanul elfogyott. Az ebéd után a gyerekek íjászkodtak, a felnőttek beszélgettek, és énekeltek. Buglyó Gyula szolgáltatta a közös éneklés alá a citeramuzsikát. A résztvevők nagy többsége jól érezte magát, élményekkel gazdagodva ment haza.

A Mosonmagyaróvári Civil Szövetség jövőre ismét megszervezi a Civil Pikniket és bízik benne, hogy a küldöttek részéről nagyobb érdeklődést kelt a rendezvény.

Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting