Nemzetközi művésztalálkozó Mosonban

 

Idén immár a XVII. Nemzetközi Művésztalálkozó, Blitz Kiállítás és Alkotótáborra került sor Mosonmagyaróváron május 26-án. Az itt élő és alkotó Pintér Éva festőművész által alapított Tallós Prohászka István Művészeti Egyesület rendezésében került sor e rangos eseményre, melyen bel - és külföldi művészek egyaránt bemutatták alkotásaikat. A színvonalas kiállítási anyagnak, melyben festmények, rajzok, kisplasztikák, fafaragások, fotográfiák egyaránt helyet kaptak, hagyományosan a Fehér Ló Közösségi Ház adott otthont.

A város önkormányzatát Pausits István képviselte, míg Dr. Nagy Istvánt államtitkárt, a térség országgyűlési képviselőjét Füredi Zsolt helyettesítette. A tárlat megnyitóján részt vett Nagy Sándor a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség elnöke, Krebsz Tibor az UPFM magyarországi elnöke, Nick Ferenc alezredes, a Magyar Kultúra Lovagrend elnöke és Banyár Tamás, a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület titkára. A tolmács szerepét Holczinger Lajos vállalta magára, a német nyelvterületről érkezett alkotók számára. A kiállítást megnyitó műsoros esten fellépet Alasztics Balázs szaxofonon, Takács András gitárkiséretével, majd Farkas Dániel zongorán előadott műsorával aratott nagy sikert. A Győrből érkezett Határtalan Dallamok Kamarakórus és Harmonika Együttes Sej Edit vezetésével következett, mely végén ráadást is kért a közönség. Cseh Dóra énekét Takács András gitárkísérete színesítette, míg a szlovákiai testvérváros Somorja a Harmonia Classica vonós kamarazenekarral képviseltette magát, Hegyi Brigitta vezetésével és Domsitz Erika zongorakiséretével. Az Ausztriából érkezett Dr. Ingrid Schramm festő és író, saját novellás kötetéből olvasott fel egy részletet, a közönség számára meglepetésként, bár kicsit törve, de magyarul, nagy tetszést és derültséget okozva.

Az élvezetes műsor végén, Pintér Éva festőművész és Keszeiné Siklósi Zsuzsanna képviselő adták át az eseménnyel kapcsolatos emléklapokat a kiállítóknak. A kiállítás június másodikáig tekinthető meg, a ház nyitvatartási ideje alatt.

Talpas Balázs


Honlapkészítés - Design - Programozás - Hosting