Mosonmagyaróvári Civil Szövetség
A HARMADIK ERŐ
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta utca 14.

(96) 217 388

Március 15-én délután 1 órakor kezdődnek a civil koszorúzások a magyaróvári ’48-as emlékhelyeken. A találkozási pont a magyaróvári temető. Minden emlékhelyen vers hangzik majd el a Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai tolmácsolásában, akiket Csicsai Ferenc tanár készített fel.

A temetőben Soós János sírjánál dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere mond ünnepi beszédet, s a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület koszorúz. A Széchenyi István emléktáblánál Martinschick Balázs, a történész, Széchenyi Polgári Kör elnöke tart megemlékezést, majd koszorúz. A Kossuth Lajos emléktáblánál Németh Alajos helytörténész mondja el gondolatait, s a Kossuth Lajos Gimnázium képviselői helyezik el az emlékezés virágait. A Deák Ferenc emléktáblánál Kalmár Sándor, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület alelnöke mond ünnepi beszédet, s koszorúz. A Zeyk Domokos emléktáblánál Kalmár Sándor, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának egyetemi docense tart ünnepi beszédet, s az egyetem és az Óvári Gazdászok Szövetsége koszorúz.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata minden emlékhelyen koszorúz. A megemlékezés virágait Dr. Iváncsics János alpolgármester és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző helyezik el.

A civil koszorúzás szervezője a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség. Szeretettel várnak minden érdeklődő, emlékező polgárt az ünnepi eseményen.