Mosonmagyaróvári Civil Szövetség
A HARMADIK ERŐ
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta utca 14.

(96) 217 388

Március 15-én délután 1 órakor kezdődtek a civil koszorúzások a magyaróvári ’48-as emlékhelyeken. A találkozási pont a magyaróvári temető volt. Minden emlékhelyen vers hangzott el a Győri SZC Hunyadi Mátyás Technikum diákjai tolmácsolásában, akiket Csicsai Ferenc tanár készített fel.

A verset mondó diákok: Csikós Martin, Somosfalvi Liza (10.b.), Sereg Ramóna (12.d.), Király Dominika (11.b.), Brunner Anna Rubina (9.b.), és Pomsár Rajmond (10.b.). A moderátor Nagy Sándor volt.

A temetőben Soós János sírjánál dr. Iváncsics János Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere mondott ünnepi beszédet, s a Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület koszorúzott. A Széchenyi István emléktáblánál Martinschick Balázs, a történész, Széchenyi Polgári Kör elnöke tartott megemlékezést, majd koszorúzott. A Kossuth Lajos emléktáblánál Németh Alajos helytörténész mondta el gondolatait, s a Kossuth Lajos Gimnázium képviselői helyezték el az emlékezés virágait. A Deák Ferenc emléktáblánál Kalmár Sándor, a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület alelnöke mondott ünnepi beszédet, s koszorúzott. A Zeyk Domokos emléktáblánál Kalmár Sándor, a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának egyetemi docense tartott ünnepi beszédet, s az egyetem és az Óvári Gazdászok Szövetsége koszorúzott.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata minden emlékhelyen koszorúzott. A megemlékezés virágait Dr. Iváncsics János alpolgármester és Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző helyezték el.