Mosonmagyaróvári Civil Szövetség
A HARMADIK ERŐ
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta utca 14.

(96) 217 388

FELHÍVÁS

XXIV. kistérségi általános iskolás vers- és prózamondó verseny a vírushelyzet okozta korlátozások figyelembevételével

A „Moson megye polgáraiért” Alapítvány az alapfokú oktatást folytató intézmények oktató-nevelő munkájának elősegítése érdekében ez évben is meghirdette vers- és prózamondó versenyét. A 2020. november 11-től életbe lépett járványügyi korlátozások következtében a versenyt személyes jelenléttel nem tudjuk megrendezni 2020. december 8-án, s a későbbi megrendezés is bizonytalan.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a vers- és prózamondó versenyt személyes jelenlét nélkül, online formában hirdetjük meg. A jelentkező tanulóknak a produkcióról videofelvételt kell készíteniük.

Nevezni az alábbi kategóriákban lehet:

  • versmondás 5-6 osztály
  • versmondás 7-8 osztály
  • prózamondás 5-6 osztály
  • prózamondás 7-8 osztály

A versmondás kategóriában nevezők magyar költő versével jelentkezhetnek. A prózamondás kategóriában a nevezők magyar szerző prózájával vagy annak részletével jelentkezhetnek, mely nem haladja meg a három percet. Egy intézmény kategóriánként két tanulót nevezhet.

A produkciókat három fős zsűri értékeli és dönt a helyezésekről.

Online versmondó technikait információk:

  • A versenyre nevezett videó fájlneve a könnyebb beazonosítás miatt tartalmazza a versmondó diák nevét, évfolyamát és a kategóriát (vers/próza) Például: Minta Erika 5 vers.avi
  • A videót kérjük valamelyik ismert fájlmegosztó szolgáltatással (toldacuccot, mammutmail, freemail óriáslevél stb) megküldeni részünkre, a jelen e-mailben mellékelt, a honlapunkról letölthető jelentkezési lappal együtt. Tehát a mellékelt jelentkezési lap és a videók letöltési linkje, amit kérünk.
  • A letöltési linket és a jelentkezési lapot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.
  • A videó maximum full HD (1080p) felbontású lehet, alacsonyabb felbontás nem probléma. A videofelvétel minősége nem befolyásolja az értékelést. A zsűri munkájának megkönnyítése érdekében viszont szeretnénk kérni a jelentkezőktől, hogy törekedjenek a lehetőségekhez képest a legjobb kép illetve hangminőségre.
  • A benevezett videofelvételek csak az elhangzott művek értékeléséhez szükségesek, azokat az eredmény kihirdetése után töröljük, semmilyen online médiumon nem tesszük közzé, harmadik személynek nem adjuk át.

Jelentkezési határidő: 2020. november 30.

Várható eredményhirdetés: 2020. december 10.

A kategóriánkénti első három helyezettnek az oklevelet és a könyvvásárlási utalványt postán küldjük ki.

Kérjük a Tisztelt Intézményvezetőt, hogy az intézmény szaktanárainak figyelmét hívja fel a versenyre, segítse elő az iskola nevezését.