Mosonmagyaróvári Civil Szövetség
A HARMADIK ERŐ
9200 Mosonmagyaróvár, Pacsirta utca 14.

(96) 217 388

Háromszázezer forinttal támogatta a Dr. Sattler János Alapítvány szociális pályázatán keresztül a Mosonmagyaróvári Tanoda tanulóinak iskolakezdését. A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület által működtetett intézmény harminc hátrányos helyzetű diák felzárkóztatását vállalta.

Iskolatáskákat, tolltartókat, körzőkészleteket vásárolt a Mosonmagyaróvári Tanoda a diákjainak. Erre a Dr. Sattler János Alapítvány szociális pályázatán nyertek 300 ezer forintot. Az adományokat hétfőn adták át a Családok Átmeneti Otthona falai között működtetett intézményben, dr. Schmidt Rezső kuratóriumi elnök jelenlétében.

  • Az alapítvány olyan területen szeretne segíteni, ahol szükség van. Jó, hogy létrejött a tanoda, ahol a gyerekek pótolhatják a hiányosságokat – emelte ki köszöntőjében dr. Schmidt Rezső, aki javasolta a jelen levő diákoknak, hogy a tanulásra ne kötelességként, hanem lehetőségként tekintsenek, és találják meg benne az érdekességeket.

A tanoda nevében Nagy Sándor, a működtető Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület elnöke köszönte meg a támogatást. Emlékeztetett: a Lajta-parti városban 2015-ben nyitotta meg a hátrányos helyzetű gyermekek előtt kapuit a tanoda. Folytonos anyagi támogatás hiányában többször szünetelt azonban a működése. 2017 óta viszont megszakítás nélkül tudnak tanulókat fogadni a tanítási időszakban délutáni foglakozásokra. Korábban uniós finanszírozással, 2019 óta hazai forrásokból támogatják a tanodákat, így a mosonmagyaróvárit is. Az intézménynek a Családok Átmeneti Otthona nyújt helyszínt, és innen kerül ki a legtöbb gyermek is. A projektvezető örömmel számolt be, hogy 2023. december 31-ig biztosított az anyagi háttér a működéshez, éves szinten 13,5 millió forintból. Régi gond oldódott meg azzal, hogy három évre kaptak támogatást.

Szalai Mária, a tanoda szakmai vezetőjének tájékoztatása szerint hivatalosan harminc gyermeket fogadhatnak, első osztálytól a tízedikig. Ennél viszont több oktatásását vállalják, főként a Családok Átmeneti Otthonából a nagy fluktuáció miatt. Három pedagógus segít a tanulásban, hétköznap délutánonként 2 órától 6 óráig.

(Forrás Kisalföld)

 

{phocagallery view=category|categoryid=77|limitstart=0|limitcount=0}